Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Haugsgjerd, Bjørn Ole"
-
Analyse av transfettsyrer i marine lipider – Risiko for falske positive
Mjøs, Svein Are; Haugsgjerd, Bjørn Ole (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Transfettsyrer analyseres i dag nesten utelukkende ved hjelp av gasskromatografi på polare kapillærkolonner. Ved de betingelser som normalt anvendes for analyse av transfettsyrer vil fettsyrer som er naturlig tilstede i ... -
Enzymatic Interesterification of Heterotrophic Microalgal Oil with Rapeseed Oil to Decrease the Levels of Tripalmitin
Bogevik, André Sture; Nygren, Heli; Balle, Thomas; Haugsgjerd, Bjørn Ole; Kousoulaki, Katerina (Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Forbedret analysemetodikk for peptidstørrelsesfordeling i marine proteinhydrolysater
Wang-Andersen, Jarle; Haugsgjerd, Bjørn Ole (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Ved sammenligning av de ulike kolonnene var det Superdex Peptid kolonnen ved 30% acetonitril, 0,1 % TFA som viste best lineære forhold innenfor måleområdet mellom 20 000 og 200 dalton. I alt fire ulike systemer ble vurdert: ... -
Utvikling av høykvalitets pulverprodukt fra sildemelke: Oppfølgingsprosjekt. Fagrapport 1
Egede-Nissen, Henning; Høstmark, Øistein; Haugsgjerd, Bjørn Ole; Vogt, Kjell Gjermund; Oterhals, Åge (Nofima rapportserie, Research report, 2012)Innledende kartlegging av gonadeutvikling i NVG-sild gjennom fangstsesongen gir indikasjoner på at melke har en raskere våtvektutvikling enn rogn. Fryselagring av sildemelke over 9 måneder har vist at råstoffet holder seg ...